Γνωρίζεται ότι...
   
 • Η καλύτερη περίοδος για επίσκεψη στον οδοντίατρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι κατά τον 4ο με 6ο μήνα. Κατά την περίοδο αυτή πρέπει να ελέγχεται η υγεία των ούλων και να γίνεται καθαρισμός γιατί ορμονικές αλλαγές επιδρούν στα ούλα δημιουργώντας τη λεγόμενη ουλίτιδα της εγκυμοσύνης. Αντιθέτως η οδοντιατρική επίσκεψη είναι απαγορευμένη στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης το οποίο είναι και το πιο κρίσιμο για τη διάπλαση του εμβρύου.

 • Η λήψη αντισυλληπτικών μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση της επούλωσης και έντονο πόνο σε περίπτωση εξαγωγής, κάτι που γίνεται λιγότερο έντονο εάν η εξαγωγή γίνει κατά τη 14η με 16η μέρα του κύκλου.

 • Η λήψη αντιβίωσης που μπορεί να χορηγηθεί από τον οδοντίατρο για την αντιμετώπιση κάποιου οιδήματος μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των αντισυλληπτικών.

 • Στην ηλικία των επτά ετών είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να επισκέπτονται ορθοδοντικό. Στην ηλικία αυτή γίνεται διάγνωση όχι μόνο των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν όσον αφορά στην ανατολή των δοντιών, αλλά κυρίως γίνεται διάγνωση των τυχόν σκελετικών ανωμαλιών του προσώπου που μπορεί να υπάρχουν, τα οποία  μπορεί να διορθωθούν εύκολα με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων έως και την ηλικία των έντεκα ετών, όπου συνήθως η ανάπτυξη των οστών του προσώπου σταματάει.

  Bookmark and Share

   
  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
   
     
     
       
  [Αρχική] - [Βιογραφικό] - [Το Ιατρείο] - [Υπηρεσίες] - [Σύνδεσμοι] - [Επικοινωνία]

  ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑΤΖΗ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ -ΧΑΪΜΑΝΤΑ 19-22, ΧΑΛΑΝΔΡΙ