Εμφυτεύματα: πλεονεκτήματα.
   
Όταν υπάρχουν δόντια στο φραγμό και θέλουμε να αποκαταστήσουμε κάποια μικρά κενά είτε με γέφυρες είτε με εμφυτεύματα, το μεγάλο πλεονέκτημα των εμφυτευμάτων είναι ότι δεν τροχίζουμε τα δόντια, που βρίσκονται γύρω τους, όπως  κάνουμε στις γέφυρες, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα συχνά να  φθείρουμε δόντια άθικτα και γερά.

Όταν λείπουν πιο πολλά δόντια και έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε κατασκευή οδοντοστοιχιών ή τοποθέτηση εμφυτευμάτων, ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα των εμφυτευμάτων είναι ότι με τη ρίζα τους συμβάλλουν στη διατήρηση του οστού γύρω τους. Ειδικά όταν λείπουν πολλά δόντια, η απορρόφηση του οστού έχει σαν συνέπεια  το πρόσωπο να  παίρνει μία πιο γερασμένη όψη, την οποία βλέπουμε συχνά σε ανθρώπους, που φοράνε οδοντοστοιχίες .Με τα εμφυτεύματα, προλαμβάνεται η κατάσταση αυτή και ο άνθρωπος διατηρεί μία πιο νεανική όψη.

Όταν, όμως ,ήδη υπάρχουν οδοντοστοιχίες, μπορούμε με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων κάτω από αυτές, να βελτιώσουμε τη συγκράτησή τους, κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο ειδικά στην κάτω γνάθο, όπου οι κινήσεις της γλώσσας κάνουν τις οδοντοστοιχίες πιο ευκίνητες και ταλαιπωρούν συχνά όσους τις έχουν.

Τέλος, με τα εμφυτεύματα οι οδοντοστοιχίες μπορούν να αντικατασταθούν με γέφυρες. Συνήθως, έξι με οχτώ εμφυτεύματα στην άνω γνάθο και τέσσερα με πέντε  εμφυτεύματα στην κάτω γνάθο είναι αρκετά για να απαλλαχτεί κάποιος από τις ολικές οδοντοστοιχίες, να ξανανιώσει νέος και γεμάτος αυτοπεποίθηση και να ξανακερδίσει την ποιότητα της ζωής του.   

Bookmark and Share

 
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
   
   
     
[Αρχική] - [Βιογραφικό] - [Το Ιατρείο] - [Υπηρεσίες] - [Σύνδεσμοι] - [Επικοινωνία]

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑΤΖΗ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ -ΧΑΪΜΑΝΤΑ 19-22, ΧΑΛΑΝΔΡΙ