Εμφυτεύματα: τί είναι.
   
Τα εμφυτεύματα είναι κατασκευές από τιτάνιο και πορσελάνη, που σκοπό έχουν να αποκαταστήσουν τα χαμένα μας δόντια.

Όπως και τα δόντια, αποτελούνται από δυο τμήματα, το τμήμα της ρίζας και το τμήμα της μύλης, που στην προκείμενη περίπτωση είναι μια στεφάνη.

Το τιτάνιο είναι απόλυτα βιοσυμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό, για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται και σε πληθώρα άλλων επεμβάσεων πέρα από την οδοντιατρική. Κατά 98% τα εμφυτεύματα γίνονται δεκτά από τον οργανισμό, ενώ το μικρό ποσοστό που απορρίπτεται με μια δεύτερη επέμβαση γίνεται δεκτό.

Η διαδικασία τοποθέτησης ενός εμφυτεύματος περιλαμβάνει δυο στάδια, το χειρουργικό και το προσθετικό.

Στο πρώτο στάδιο, εισάγεται στο οστό το τμήμα που θα αποτελέσει τη ρίζα του εμφυτεύματος με εύκολη και σύντομη διαδικασία και με την ίδια αναισθησία, που θα γινόταν σε ένα απλό σφράγισμα. Στη συνέχεια αφήνουμε να περάσουν δυο με τρεις μήνες κατά τους οποίους περιμένουμε το εμφύτευμα να αφομοιωθεί από τον οργανισμό.

Μετά το διάστημα αυτό μπορούμε να ξεκινήσουμε το προσθετικό στάδιο, δηλαδή τη λήψη μέτρων για την κατασκευή στεφάνης, που θα αποτελέσει το πάνω μέρος του εμφυτεύματος. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις και εφόσον υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει και άμεση φόρτιση των εμφυτευμάτων, δηλαδή να γίνει τοποθέτηση της προσθετικής εργασίας εικοσιτέσσερις ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση και ο θεραπευόμενος να αποκτήσει δόντια μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

 
 

Bookmark and Share  

 
 
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
   
   
     
[Αρχική] - [Βιογραφικό] - [Το Ιατρείο] - [Υπηρεσίες] - [Σύνδεσμοι] - [Επικοινωνία]

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑΤΖΗ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ -ΧΑΪΜΑΝΤΑ 19-22, ΧΑΛΑΝΔΡΙ